bemutatkozás

KACSUKPATENT Európai Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft.
Telefon: (1)-785-5691, (20)-413-0341 Fax: (1)-785-8326
Iroda: Budapest, Üteg u. 11/a, 1139
E-mail: info@kacsukpatent.hu

Munkatársaink
KACSUK Zsófia

Dr. KACSUK Zsófia
irodavezető
szabadalmi ügyvivő

Végzettség: okl. fizikus, okl. jogász, PhD
Nyelvek: angol, német, francia
E-mail: kacsuk@kacsukpatent.hu
Mobil: (+36)-20-413-0341

Kacsuk Zsófia 2002-ben szerzett kitüntetéses diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán, fizikus szakon. Diplomamunkáját a Szilárdtestfizika Tanszéken írta fémek és ionkristályok határfelületének kötése témában.

A szabadalmi ügyvivői pályát közvetlenül az egyetem után kezdte ügyvivőjelöltként, majd 2005-ben kiválóan megfelelt minősítéssel letette a magyar szabadalmi ügyvivői vizsgát. 2008-ban, az országban elsőként, letette az Európai Szabadalmi Hivatal európai szabadalmi ügyvivői szakvizsgáját. 2012 szeptemberében szakmai tanulmányi utat pályázott meg és nyert el az Európai Szadalmi Hivatal Fellebbezési Tanácsába, amelynek keretében lehetősége nyílt aktívan részt venni a Tanács munkájában.

Jogi tanulmányait 2008-ban kezdte meg a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol 2013-ban summa cum laude minősítésű jogi diplomát szerzett. Ezt követően 2014-ben szerzett doktori (PhD) fokozatot a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Magyarország legnagyobb szabadalmi és védjegy irodáiban szerzett tíz évnyi tapasztalattal a háta mögött 2012-ben megalapította a KACSUKPATENT Európai Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft.-t.

Gyerekkorában több évet élt Londonban, középiskolai tanulmányainak megkezdése előtt pedig elvégezte a Gazdasági Foglalkozások Szakiskolájának egy éves szakát Linzben. Az angol és német nyelvek mellett a francia nyelvtudása is felsőfokú, amelynek szakmai csiszolására 2005-ben nyílt lehetősége, egy párizsi szabadalmi irodában eltöltött európai szabadalmi ügyvivői gyakorlat során.

Tagja a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarának, az Iparjogvédelmi Szakértői Testületnek a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, a Magyar Védjegy Egyesületnek, valamint az Európai Szabadalmi Hivatal előtti Hivatásos Képviselők Intézetének (epi).

Aktív tudományos életet folytat, rendszeresen publikál, és szakmai előadásokat tart. A publikációk megtekintéséhez kattintson ide..

Vissza..
 
Oldalunk megfelel a XHTML 1.0 szabványnak. www.kacsukpatent.hu 2009. Compute Slovensko Sro.