bemutatkozás

KACSUKPATENT Európai Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft.
Telefon: (1)-785-5691, (20)-413-0341 Fax: (1)-785-8326
Iroda: Budapest, Üteg u. 11/a, 1139
E-mail: info@kacsukpatent.hu

Munkatársaink
BRETZ László

BRETZ László
szabadalmi ügyvivő

Végzettség: okl. villamosmérnök
Nyelvek: angol, német, orosz
E-mail: bretzlaszlo@gmail.com
Mobil: (+36)-30-343-8549

Bretz László egyetemi diplomáját 1975-ben szerezte a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kara Automatizálás és Gépesítés Ágazatán, ahol szakdolgozatát "Szívvezérelt betegellenőrző készülék" címmel írta. Ezt követően, három éven keresztül a Villamos Automatika Intézet Számítógépes Folyamatirányítási Főosztályán számítástechnikai rendszerfejlesztőként dolgozott.

Szellemi tulajdonvédelmi pályafutása 1978-ban, az Országos Találmányi Hivatalban indult, ahol öt éven keresztül a Villamosipari Osztályon szabadalmi elbírálóként dolgozott. 1983-ban elvégezte a két éves Felsőfokú Iparjogvédelmi Tanfolyamot, és még ebben az évben bejegyezték a szabadalmi ügyvivők névjegyzékébe. 1986-tól a 29. sz. ÜMK Szabadalmi Irodájában - jelenlegi nevén ADVOPATENT Szabadalmi Iroda - szabadalmi ügyvivői tevékenységet végzett.

1994-ben felkérést kapott az Országos Találmányi Hivatal Ellenőrzési Osztályának vezetésére és a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) alapján Magyarországra háruló feladatok ellátására, országunk képviseletére az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezeténél. Még 1994-ben, főosztályvezető-helyettessé történt kinevezésével párhuzamosan megbízták a Védjegy Osztály vezetésével is, amelynek felügyeletét, kapcsolt munkakörben, két éven keresztül szintén ellátta.

2000-től a Magyar Szabadalmi Hivatal - jelenleg Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Iparjogvédelmi Ügyviteli Főosztályának főosztályvezetője volt. Részt vett a Magyar Köztársaságnak az Európai Szabadalmi Egyezményhez (ESZE) történő csatlakozása előkészítésében és a csatlakozást követően, 2010 év végi nyugdíjba vonulásáig, folyamatosan ellátta hazánk képviseletét az ESZE Költségvetési és Pénzügyi Bizottság ülésein.

A Springer Kiadó felkérésére elvégezte a közismert Hütte: "Mérnöki Kézikönyv" iparjogvédelemmel foglalkozó fejezetének magyarországi adaptációját. Éveken keresztül választott tisztségeket töltött be a Szabadalmi Ügyvivői Kamaránál, valamint az AIPPI magyarországi csoportjánál. Aktív résztvevője volt az EPA/CEIPI által szabadalmi ügyvivők részére szervezett angol nyelvű, két éves, tutor-képző tanfolyamnak; a Felsőfokú Iparjogvédelmi Tanfolyamokon a nemzetközi iparjogvédelmi rendszerek állandó oktatója. Tagja a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek és a Magyar Védjegy Egyesületnek.

Vissza..
 
Oldalunk megfelel a XHTML 1.0 szabványnak. www.kacsukpatent.hu 2009. Compute Slovensko Sro.